divendres, 27 d’octubre del 2017

Què és un aliment ecològic?

Ara que acaba la I Setmana Bio a l'escola, per rematar-la, us poso un petit extret dels pamflets que ens han arribat on explica què és un aliment ecològic:


La producció agroalimentària és un sistema de producció d'aliments d'elevada qualitat obtinguts mitjançant les tècniques més respectuoses amb el medi ambient.

Aquest mètode de producció no utilitza substàncies químiques de síntesi, com pesticides o fertilitzants, amb l'objectiu d'obtenir aliments naturals, saludables i amb totes les seves propietats nutritives.

La producció agroalimentària ecològica està regulada per una normativa de la Unió Europea, que estableix les exigències en el camp de la producció vegetal i animal, l'elaboració i comercialització de productes alimentaris, així com el sistema d'inspecció, la certificació i l'etiquetatge. El resultat és que els aliments ecològics estan sotmesos a uns controls molt estrictes, realitzats per entitats de certificació autoritzades i degudament acreditades. A Catalunya, la inspecció i certificació dels aliments ecològics les realitza el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica.

Per reconèixer un aliment ecològic només cal recordar que aquests s'identifiquen mitjançant els termes ecològic, eco, biològic, bio i orgànic, reservats en exclusiva als aliments obtinguts aplicant aquest sistema de producció.